Behandlingar

Vad är Kiropraktik?

Som kiropraktorer är vi specialiserade på behandling av led- och muskelrelaterade smärtor och besvär med HVLA-manipulation, även kallad ledmanipulation. Ledmanipulationen sker under mycket kontrollerade former med en kort och snabb impuls i ledens ytteromfång för att öka ledens naturliga rörelseförmåga och funktion. Som komplement utförs alltid mjukdelsbehandling.

För att läsa mer om kiropraktik och HVLA-manipulation hänvisar vi till Kiropraktorhögskolan.

När söker man kiropraktor?

Vanliga sökorsaker som patienter söker för är smärta i nacke, rygg, bäcken, spänningshuvudvärk, musarm och axelproblematik. Vi behandlar problematik i kroppens alla leder och kan därför även ta emot patienter med besvär/smärta i ex knäled, fotled, handled och käke.

Det kan röra sig om besvär uppkomna under längre tid från statisk belastning såsom vid långvarigt stillasittande, eller monotont repetitivt arbete. Det kan också vara en mer akut problematik som uppstår plötsligt och utan förvarning. Gemensamt för smärtmekansimen är att nervsystemet får förändrat input från ”smärtsamt område” som beror på att en led/ett segment är blockerat /rörelseinskränkt. Detta i sin tur leder till att nervsignalerna till muskler och kringliggande strukturer också förändras. För att bryta den negativa spiralen mellan led, nervsystem och muskel som ger upphov till smärta, genomförs kiropraktisk manipulation/justering av leden som är rörelseinskränkt. Kroppen ges då naturliga förutsättningar att läka ut och återfå sin ursprungliga funktion och styrka.

Smärta behöver inte vara ett nödvändigt kriterium för att söka hjälp hos oss, det kan även röra sig om att du vill få hjälp att förändra din livsstil med rådgivning angående kost och motion, få hjälp med stelhet eller undvika problematik som smärta och stelhet genom att komma till oss förebyggande.

När du som patient söker hjälp hos oss går vi grundligt igenom nuvarande hälsostatus och börjar med anamnes. Sedan följer undersökning av sökt problemområde som följs med ortopediska/neurologiska funktionstester för att komma närmre en diagnos. Den information vi får efter undersökningen och testerna leder sedan till ett behandlingsupplägg som kiropraktorn och patienten är överens om.

Kiropraktik vid graviditet

Vid en graviditet är det mycket som händer i kroppen. Hormonet relaxin mjukar upp leder och ligament för att göra kroppen formbar för fostret/babyn. Det är vanligt att man känner sig försvagad då man inte orkar lika mycket som innan. Man kanske lättare får ont i rygg och bäcken och känner sig trött. Kiropraktik vid graviditet kan förbättra rörlighet och funktion i de områden som blir stela då kroppshållningen blir temporärt sämre under en graviditet. Vanliga smärtaffekterade områden vid graviditet är sätesmuskel, ländrygg, höfter och även nacke och axlar. Mjukdelsbehandling med kombination av kiropraktisk justering är väldigt framgångsrikt som behandlingsmetod och smärtlindring vid graviditet och kan göra stor skillnad för välmåendet under graviditeten.

Kiropraktik vid diskbråck och andra skeletala sjukdomstillstånd

Även vid underliggande sjukdom som leder till smärta är det viktigt att leder och muskler får bibehålla sin funktion så gott det går. Smärta leder ofta till förändrat rörelsemönster som kan ge överbelastade leder och muskler. Kiropraktisk behandling sker således i de områden som kompensatoriskt överbelastas till följd av en skada.

Priser

Praktisk info vid besök

  • Bra med bekväma underkläder eftersom undersökning/behandling i stor utsträckning och med fördel sker utan täckande plagg
  • Undvik starka dofter/parfymer av hänsyn till allergiker
  • Parkering 3h med P-skiva
  • Ca 5 min promenad från Åkersberga station/centrum
  • Betalning sker i anslutning till behandling och betalas med kort eller swish. 

Avbokningsvillkor

Avbokning sker senast dagen innan behandling via mail eller telefon inom våra öppettider fram till kl 17.
Sms-påminnelser kan ej besvaras.

Uteblivet besök/sen avbokning debiteras med faktura enligt ordinarie taxa.

Tjänster som bokas via mail eller telefon

Kostrådgivning, coaching och kiropraktiskt akutbesök utöver ordinare arbetstid.