Ny terapeut och ny tjänst hos oss!

Vi välkomnar Yvonne Severén som under hösten har börjat hos oss på Klinikum. 

Yvonne är en mycket rutinerad PT och erbjuder rehab- och uppbyggnadsträning samt massagebehandling hos oss.

Yvonne presenterar själv nedan varför kroppen behöver träning och vad den nya tjänsten rehab- och uppbyggnadsträning innebär.

 

”Att träna rörlighet är viktigt för alla, oavsett ålder, livsstil eller träning. Rörlighet är en ”färskvara” och måste ständigt underhållas. När vi har rörlighet i leder, smidiga muskler och träning på det, mår kroppen som bäst.

Det är viktigt att du som tränar mycket även lägger in rörlighetspass i din träning i kombination av stretch. Detta för att dina muskler ska kunna utföra sina rörelse maximalt och på ett korrekt sätt. På så sätt förebygger du skador och underhåller din kropp så att den håller på lång sikt.”

 

Rehab och uppbyggnadsträning – vad innebär det hos oss på Klinikum?

Vår bakgrund till den nya tjänsten Rehab och uppbyggnadsträning är att vi har upptäckt att det finns ett ”tomrum” mellan avslutad rehab efter skada och att ta nästa steg till att börja träna styrketräning. Vår uppfattning är att rehab gärna ”flyter ut i sanden” och att det är sällan nästa steg tas för att bygga upp sin kropp igen för att förebygga skador. Vi tycker också att vi ser att efter avslutad behandling hos oss att steget mot träning oftast är en utmaning.

Därför har vi på Klinikum nu skapat en möjlighet för våra klienter och andra personer i behov, att fullfölja sin rehab och ta nästa steg i sin träning. Vi kallar det för Rehab och uppbyggnadsträning.

Syfte med tjänsten rehab och uppbyggnadsträning är att hjälpa våra patienter och klienter att börja träna för att kroppen ska kunna hålla på lång sikt, att man ska kunna utföra sina intressen utan att få ont och att kroppen ska må bra generellt.

Målet är att få våra patienter och klienter att må bra och det gör vi genom att vi arbetar i team med de som behöver både kiropraktisk behandling och hjälp med rehab/uppbyggnadsträning. Vi har kiropraktorer, massageterapeuter, PT (rehab och nästa steg i träning), coachning och vi följer upp våra rehabklienter i tre-veckors-perioder. Vid behov av andra behandlingar eller undersökningar har vi ett brett nätverk av specialister vi kan hänvisa vidare till.

Välkommen till oss för tidbokning eller vid frågor!