Rehab

Rehab- och uppbyggnadsträning – vad innebär det hos oss på Klinikum? 

 

Vår bakgrund till tjänsten ”Rehab- och uppbyggnadsträning” är att vi har upptäckt att det finns ett ”tomrum” mellan avslutad rehab efter skada och att ta nästa steg till att börja träna styrketräning. Vår uppfattning är att rehab gärna ”flyter ut i sanden” och att det är sällan nästa steg tas för att bygga upp sin kropp igen för att förebygga skador. Vi tycker också att vi ser att efter avslutad behandling hos oss att steget mot träning oftast är en utmaning.

Därför har vi på Klinikum skapat en möjlighet för våra klienter och andra personer i behov, att fullfölja sin rehab och ta nästa steg i sin träning. Vi kallar det för rehab- och uppbyggnadsträning.

Syfte med tjänsten rehab- och uppbyggnadsträning är att hjälpa våra klienter att börja träna för att kroppen ska kunna hålla på lång sikt, att man ska kunna utföra sina intressen utan att få ont och att kroppen ska må bra generellt.

Målet är att få våra patienter och klienter att må bra och det gör vi genom att vi arbetar i team med de som behöver både kiropraktisk behandling och hjälp med rehab/uppbyggnadsträning. Vi har kiropraktorer, massageterapeuter, PT (rehab och nästa steg i träning), coachning och vi följer upp våra klienter i tre veckors perioder. Vid behov av andra behandlingar så har vi ett brett nätverk av specialister.